SVT:s fake news råkar avslöjas – av deras egen expert

Annelie Frank på “Faktagranskaren” skall “hjälpa journalister att slåss mot troll & lögner”. När Johan Andersson ringer vill hon inte kännas vid att hon använt begrepp som fake news, trots att det och flera synonymer används upprepade gånger i artikeln på SVT Nyheter. Istället hävdar hon att SVT-journalisten Agneta Gustavsson förvridit vad hon sagt och avslöjar därmed ofrivilligt SVT som spridare av fake news.


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sma…

Enligt SVT-artikeln är det Annelie Franks hjärtefråga att “genomskåda propaganda, troll, desinformation och rena lögner” Hon tas som expert i en propagandafilm, där Donald Trump medvetet missförstås efter att han refererat till “last nigt in Sweden”, när han pratade om ett reportage på Fox News “igår kväll”. Svenska medier ville få det till att Trump hittade på saker om Sverige, bara för att det just den “kvällen innan” inte råkade vara någon dödsskjutning, våldtäkt eller handgranatskastning, som annars nästan sker dagligen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sma…

SVT:s propagandafilm, som sägs ha blivit gjord efter Annelie Franks tips, går ut på att få folk att sluta dela saker, som SVT inte godkänt att man får dela på Facebook. I filmen kommer det upp en bildruta där det står:
“Tänk dig extra noga för om du reagerar starkt KÄNSLOMÄSSIGT”
“ANDAS”

När Johan Andersson frågar om det är sant som skrivits i medierna att “invandringen är lönsam” eller att “Sverige bryter mot internationella konventioner om man minskar på invandringen” börjar hon just andas. Hennes svar blir föga överraskande att hon just skall in “på möte” & “jag tror inte vi kommer längre nu”

Liked it? Take a second to support Granskning Sverige on Patreon!

Leave a Reply