Google/Youtube driver nu valrörelse ihop med Socialdemokraterna

Granskning Sverige hade medborgarjournalister på plats för att ställa frågor till Googleägda Youtubes chef Ben McOwen Wilson i samband med mötet med regeringen under fredagen. Helt lönlöst. Beväpnade vakter spärrade av hela gatan när de olika representanterna skulle in och ut ur Rosenbad. Här är frågorna som aldrig kunde ställas:

1 Du säger att Youtube är en öppen plattform som bygger på yttrandefrihet. Varför censurerade ni då fyra medborgarjournalistkanaler, Granskning Sverige, som granskar missförhållanden i regering och media?
2 Du skriver att Granskning Sverige sysslar med ”Mobbning, hat & trakasseri”. Kan du ge något exempel på när Granskning Sverige gjort detta?
3 Reportrar utan Gränser likställer medborgarjournalistik & journalistik. Anser Youtube att journalistik är ”trakasseri, hat & mobbing”?
4 Det är uppenbart att familjen Bonnier & regeringen agerar gemensamt. Det är uppenbart att de inte drar sig för att införa censur. Tycker inte Youtube att man fram till censurlagarna är på plats skall få ifrågasätta detta på @YouTube , utan bli censurerad i ”förebyggande syfte”?
5 Varför ger ni efter för just trakasseri, hat & mobbing, som @Expressen & @dagensnyheter gör mot @annawikland? Tycker ni de är en bra utveckling att om man stör er när ni går på fest, så får man sin vilja igenom?
6 Varför bryter Google/Youtube mot svensk lag när ni förbjuder era anställda att svara på frågor?

7 Mark Zuckerberg har bett om ursäkt för Cambridge analytica. När kommer er ursäkt för påverkan på svenska valet och när kommer medborgarjounalistiska Granskning Sveriges helt lagliga, legitima & för demokratin livsviktiga verksamhet återställas på YouTube?

Youtube har användaravtal som Granskning Sverige följt. Granskning Sverige har följt svensk lag. Ändå censureras hela kanalen + fyra relaterade kanaler till i det största digitala bokbålet sedan andra världskriget. Detta efter påtryckningar från familjen Bonnier och den blodröda regeringen, som inte vill att någon ickekontrollerad journalistik skall förekomma under valrörelsen.
Mötet på Rosenbad var ett möte mellan personer som blivit granskade och fortfarande står under lupp. Uppställningen är nästan skrattretande löjlig.
Patrik Oksanen – Henrik Arnstads efterföljare som dag efter dag sprider konspirationsteorier om alla som betalas av Putin. Naturligtvis kan han aldrig bevisa att det han säger är sant eller belägga det med någon källa. Därför har han gjort sig otillgänglig för frågor och granskning.
Thomas Mattsson – Den vapendömde chefredaktören på Expressen som stolt samarbetar med våldsvänsterextrema AFA. Icke tillgänglig för frågor.
Janette Gustavsdotter – Har som ledare för tidningsutgivarna gjort allt för att Sverige skall införa censur av misshaglig journalistik. Har slutat svara i telefon efter hon blivit avslöjad som okunnig i juridiska frågor kring upphovsrätt på Youtube.

Vad gjorde denna trion på ett möte mellan Google/Youtube, Twitter & Regeringen? Naturligtvis är detta en föreställning som syftar till att påverka det svenska valresultatet. Att mötet ens sker i Rosenbad och inte i riksdagshuset, med en regering som har ett mycket svagt folkligt mandat i procentsiffror, är en skandal. Att Google, som Facebook, inte ens har någon invändning mot mötets ickedemokratiska påverkansform, är en skandal. Att Google/Youtube inte ser igenom att regeringen hotar med en lagstiftning som inte är genomförbar, dvs ett luftslott, är också en skandal, men ett tecken på att man nu slutat vara en neutral plattform.
Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Expressen och nu Google verkar nu driva valrörelse ihop och gör allt för att hindra att medborgarna granskar makten.

Liked it? Take a second to support Granskning Sverige on Patreon!

Leave a Reply