Jonas Kanje HD försöker med härskarteknik

Chefredaktören Jonas Kanje påstår att Granskning Sverige skulle leda en “hat och hot” mobb. Han jämför sedan med kriminella för att ge mer tyngd åt något som är helt gripet ur luften. När vi ringer för att fråga vad han har för bevis, kör han med härskarteknik. Lyssnar inte på frågan utan söker istället på numret på den som ringer.

https://www.hd.se/2018-04-22/hat-och-…
Helsingborgs Dagblad var den tidning som arrangerade den vänsterextrema gala där “guldspaden” delades ut till Mathias Ståhle, som medvetet ljugit om Granskning Sverige.
Eskilstuna-Kuriren, som Mathias Ståhle har hårt drivit linjen att de blivit hotade pga “granskningen” av Granskning Sverige. Även Jonas Kanje driver den linjen i sin artikel.

“I samband med helgens prisutdelning och konferens berättade också Mathias Ståhle och EK:s chefredaktör, Eva Burman, om den formidabla skitstorm som deras granskning satt dem i. Hatet och hoten bara vällde in till redaktionen och medarbetarna.”

Detta är något som man upprepat gång på gång. Mathias Ståhle har t o m hävdat att han fick bära skottsäker väst av rädsla för Granskning Sverige. Problemet för mytomaner är att de inte kan hålla sig undan från att skryta. Själva anledningen till mytomanin är ju att blåsa upp sitt ego till något som man inte är. Därför ger Mathias Ståhle dagarna efter “avslöjandet” om trollfabriken 2017 en intervju med tidningen Journalisten, där han i sin högfärd avslöjar sig själv som mytoman.

“– En höftning är 99 procent kärlek, 1 procent hat. Vi pratar om tiotusentals reaktioner i sociala medier och mejlkorgar och på telefon. Jag är helt överväldigad. Jag hade nog trott att ämnet som sådant är lite för nördigt, men det känns lite som att jag träffade en nerv i den svenska folksjälen. Jag trodde att det mest var intressant för andra journalister och opinionsbildare. Men det är mycket mer vanligt folk än kollegiala ryggdunkar i min mejlkorg. Det gör mig väldigt glad.”

Sedan berättar han det som gör hela hans “avslöjande” om en “trollfabrik” till ett fiasko.

“Jag loggade ut helt, med min chefs stöd. Granskning Sverige ringde mig själva flera gånger under helgen efter publiceringen. Men varför skulle jag svara? Det är två anonyma nättroll som leker privatdetektiver. Det finns ingen som helst anledning att föra en konversation med dem.”

Liked it? Take a second to support Granskning Sverige on Patreon!

Leave a Reply