Återuppladdade klipp avslöjar DN/WP ytterligare

En lyssnare har återuppladdat de klipp som Bonnier tagit ner för oss. Vi uppmanar alla våra lyssnare att ladda ner våra videos och gärna återuppladda dem, eller i alla fall spara dem.

Jag sitter och lyssnar igenom de gamla klippen och kommer till “Washington Post och DN, Lögnernas Mästare” vid 10:05 in i det återuppladdade klippet. Jag kollar om Fake Nyhets källan Prop or Not fortfarande finns kvar och upptäcker att deras hemsida ser exakt lika dan ut som den gjorde när jag gjorde klippet för över ett år sedan.

Etablissemanget är verkligen totalt nonchalanta i sin produktion av Fake Nyheter.

Om jag hade velat producera Fake Nyheter som åtminstone har ett uns av trovärdighet så hade jag dels bakdaterat artiklar på hemsidan så att det vid första anblicken ser ut som att den funnits ett tag. Jag skulle också ha publicerat andra rapporter som är någorlunda sanna och trovärdiga innan Fake rapporten. Jag skulle se till att de sanna rapporterna refererades på lite olika sidor eller tidningar. Inget av detta gjorde Prop or Not och Washington Post (som antagligen är exakt samma sak).

För att sedan inte bli totalt avslöjad som en Fake Nyhets källa så skulle jag hålla liv i källan i åtminstone ett par publiceringar till innan jag slutade uppdatera. Som det nu är har man tydligen skapat “Prop or Not” bara någon månad innan man vill trycka ut idén om att Trump är en rysk marionett, för att sedan direkt efter publiceringen överge den skapade “gruppen” Prop Or Not.

Dumheterna i DN och övrig media överträffar hela tiden även min redan skeptiska inställning till dem.

 

Fabian Fjälling

Liked it? Take a second to support Granskning Sverige on Patreon!

Leave a Reply