Nu säljer vi T-shirts

Nu börjar vi sälja T-shirts för dem som vill visa sitt stöd till Granskning Sverige. Priset är 250kr och vinsten kommer att gå till att expandera Granskning Sveriges verksamhet. Bli den förste att kunna stoltsera med vår T-shirt, till stöd för Granskning Sveriges arbete med att återerövra den svenska demokratin för det svenska folket.

Shoppen finns här

Var snäll och ha överseende med design och funktionalitet på “shoppen”… vi är amatörer och har ingen försäljningsavdelning.

Expo jagar dissidenter

Den vänsterextrema privata underrättelsetjänsten EXPO ringer just nu runt till folk som lagt kommentarer som som strider mot Expos egen s k “värdegrund”, i olika grupper på Facebook och andra forum på internet.

Ett flertal personer har den senaste tiden kontaktats av Expo för att bli “intervjuade” ang deras kommentarer. Syftet är att skrämma dig till att sluta kommentera och kväva yttrandefriheten i Sverige.

För att förbereda dig om du blir uppringd av denna extrema organisation så kan du ladda ner en inspelningsapp till din telefon, beroende på om du har iPhone eller android så använder du nån av dessa TapeACall
eller Record My Call

Om du blir uppringd och de börjar ställa frågor se till att samtalet spelas in och använd dig av t ex dessa motfrågor;

•Vem grundade Expo?

Det är tydligen lite känsligt för dem att erkänna, antingen törs de svara eller inte, förmodligen inte.

Grundaren är Tobias Hübinette, som gjort det väldigt kontroversiella och fruktansvärt rasistiska uttalandet “Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande”

Fråga;
•Ställer du dig bakom Hübinettes uttalande?
Jag lämnar inga kommenterar förrän du tar avstånd från det uttalandet.

Om ja:
•Erkänner du att Hübinette är grundare av Expo?

Om ja: Ni är inte demokratiskt rumsrena. Jag pratar inte med en organisation som inte tar demokrati på allvar.

•Har Soros donerat pengar till er?

Låt dom inte lura dig till några svar på deras frågor som dom sen kan vrida och vända på in absurdum för att få svaret till deras fördel.

Det absolut viktigaste är att Du inte låter dig tystas av denna odemokratiska organisation, vars systerorganisationer i både Norge och Danmark förbjudits bl a pga att det förts olagliga åsiktsregistreringar om personer.
Slår vi alla vakt om vår medborgerliga demokratiska rättighet att använda vår yttrandefrihet och inte låter oss tystas av detta fåtal vänsterextrema odemokrater, så är snart organisationen Expo ett minne blott även i Sverige.

Vår logga

Någon har hjälpt oss med vår logga och “Granskning Sverige” text. Jag har gjort mig av med kontaktuppgiften på personens begäran, men skulle nu vilja veta vad typsnittet heter. Kontakta mig gärna igen. egranskningsverige@gmail.com

Hjälpchef Victor

Jag har precis fått erbjudande om att hantera den hjälp jag kan tänkas få.

Jag vill ha hjälp på alla möjliga sätt, men kan inte själv engagera mig då jag har fullt upp med “mer prioriterade aktiviteter”. Victor tar emot hjälpförslag på telefon 0767111580.

Ni som redan kommit in med erbjudande får gärna höra av er igen till Victor.

Victor 0767111580

Vill du hjälpa Fabian Fjälling mot Expressen

Det som jag först knappt trodde var en nyhet har nu rullat på i ett par dygn och jag jobbar kontinuerligt på att försöka få ut min bild av situationen. Johan har på egen hand publicerat en “presskonferens” som på ett fantastiskt bra sätt belyser situationen. Jag har inte haft tid att själv medverka, men hoppas i alla fall kunna medverka i en “presskonferens” under dagen som Johan får publicera så fort det är möjligt.

Om det finns folk där ute som vill hjälpa mig så har jag ett par saker jag kan komma på så här 05:20 på morgonen efter 3-4 timmars sömn:

Om du hittar artiklar som smutskastar mig, kan du hjälpa mig genom att agera ombud för mig: kontakta tidningen/tv-kanalen och begär att jag får bemöta den kritik som framförs mot mig. Jag har inte själv tid, eller ens lust, att läsa skräpet som msm publicerar, och därför vet jag inte ens vilka jag skall kontakta för att få en replik publicerad. Kommer en lyssnare med redan kontaktad tidning som accepterar en replik från min sida, så kommer jag ta mig tid att läsa artikeln eller titta på inslaget, och sedan skriva en replik.

Inspelade samtal, med begäran om replik vore givetvis även det mycket hjälpsamt. Då kunde vi publicera hur mediekanalen vägrar låta mig komma till tals. Ladda ner en app, eller ring via Skype och Ecamm.

Jag vill också kommentera blurrningen på min kanal. Eftersom jag inte har haft tid att sätta mig in i copyright-regler så har jag i förebyggande syfte bett en medarbetare blurra alla bilder som jag använt. Om jag får tid framöver skall jag ta reda på upphovsrättsinnehavare och se om det är tillåtet för mig att använda bilden, eller om jag kan köpa rättigheterna för bilden i fråga. Jag har inte tid för tillfället att driva någon upphovsrätts tvist och jag är säker på att Mattson gladeligen skulle anställa ett team jurister för att åtala mig för vadhelst han kan komma på.

Kampen går vidare. Jag är ensam (förutom det massiva moraliska stöd jag fått av lyssnare), Mattson och kompani har en hel redaktion för att smutskasta mig. Om inte annat så får jag ju vara hedrad för att de lägger sådan energi på att karaktärsmörda mig.

Tack för allt moraliskt och ekonomiskt stöd.

Fabian

Expressen skriver igen om Fabian Fjälling

Expressen ringde mig lördag kväll ca 21:00 och bad att få intervjua mig. Jag accepterade och påbörjade intervjun. Expressen började med att fråga om vad jag tyckte om att Nordfront publicerat mitt namn och jag sa att nu har det ingen betydelse eftersom Expressen redan röjt min identitet. Sedan frågade reportern runt publiceringen på Nordfront och specifikt vilka värderingar jag är överens om och vilka jag inte är överens om vad gäller Nordiska Motståndsrörelsen.

Jag insåg då att jag var trött efter att inte ha sovit bra på ett par dygn, och inte ha ätit på hela den dagen, att här kan frågorna bli komplicerade och att jag inte är mitt skarpaste jag för tillfället. Jag bad därför Expressen att återkomma vid lunch nästa dag och att jag pratar med dem om de ger mig Thomas Mattsons telefonnummer, och ett löfte om att Mattson kommer att prata med mig om jag ringer under kontorstid. Expressen återkom aldrig, och har nu publicerat sin artikel.

Nu har Expressen publicerat artikeln om mig och den refererar helt till Nordfronts artikel.

Jag sympatiserar som sagt inte med allt som Nordiska Motståndsrörelsen säger, men jag sympatiserar mycket mer med NMR än vad jag sympatiserar med till exempel Socialdemokraterna, som verkar ha siktet inställt på att radera den svenska identiteten och etniciteten så snabbt som möjligt.

Jag vill också tacka Nordiska Motståndsrörelsen dels för att jag av dem fått en “ärlig chans”, som Diamant lögnaktigt uttryckte det, att redogöra för min bild av händelsen. Men framför allt vill jag tacka Nordiska Motståndsrörelsen som trots våra meningsskiljaktigheter är den enda organisation som erbjudit beskydd om det skulle behövas. Även privatpersoner har erbjudit beskydd, men som organisation är NMR unika för oss och jag och min fru tackar dem för det.

Så var man outad

Så var man outad.

Jag kommer snarast med en intervju där jag kommenterar min outning.

De som vill stödja oss ekonomiskt kan Swisha till 0707730230

Jag kommer inte tystas av ett mediedrev.

Vi hörs snart.

Erik (Fabian Fjälling)

 

Uppdatering:

Vi har hittills fått in 13900kr sedan outningen.

Det tackar vi för. Det värmer :o)

Etablissemangets drev mot Granskning Sverige

En analys

Efter tre år fullt av avslöjanden från Granskning Sverige som Etablissemanget och dess journalister ignorerat, har Etablissemanget nu insett att de inte kan fortsätta ignorera Granskning Sverige. Att döma av explosionen av artiklar och inslag i radio och TV verkar det som att det ha legat och pyrt ett missnöje hos en stor del av etablissemangsjournalisterna i Sverige. Mathias Ståhle wallraffade sig in i vår researchportal där vi lägger upp idéer och hjälper varandra med frågeställningar inför olika intervjuer, och skrev efter detta en skandaliserande artikel i Eskilstuna Kuriren. Vi kan egentligen bara tacka Eskilstuna Kuriren för att de nu lyft upp oss till högsta nivå på agendan i Sverige där till och med Statsministern och Demokratiministern anser sig nödgade att uttala sitt stöd till etablissemangets journalister och hur allvarligt de ser på det hot mot demokratin och det öppna samhället Granskning Sverige utgör när vi ifrågasätter ”frihetens väktare”: journalisterna. Tydligen anser Kunke att journalister skall slippa all form av kritik eller ifrågasättande, och när journalister får svara på kritiska frågor om de artiklar de skriver är tydligen demokratin hotad.

Cirkusen runt Eskilstuna Kurirens avslöjande är lite av ett skolexempel på hur media i Sverige, och även världen, fungerar. Någon skriver en artikel eller kommer med en uppgift som kan vara helt påhittad, som den om Saddam Husseins massförstörelsevapen. Sedan plockar alla tidningar och kanaler upp den uppgiften eller historien och gör inslag baserat på den ursprungliga påhittigheten. Sedan refererar medierna till varandra om påhittigheten och till slut blir den ursprungliga påhittigheten en etablerad sanning.

I vårt fall, som visserligen skall ses som en storm i ett vattenglas om man jämför med påhittigheter om Assad, Gadaffi, Hussein, Milosevic med flera (ingen dör ju av påhittigheten om oss), så har Mattias Ståhle hittat på en hel del om Granskning Sverige som kokat ner till ”Trollfabriken som sprider hat mot betalning”. Jag tror en del skribenter till och med kopplar oss till Ryssland bara för att jag(Erik) har en avvikande och positiv inställning till Ryssland och Putin. Enligt de påhittiga etablissemangsjournalisterna och opinionsbildarna kan man nämligen inte vara positiv till Ryssland och Putin utan att vara en avlönad agent som springer Putins ärenden och försöker destabilisera Sverige. För det första så är nog Putins intresse för Sverige begränsat så länge vi inte placerar amerikanskt krigsmateriel på svenskt territorium, och för det andra så destabiliserar 7-klövern Sverige alldeles utmärkt på egen hand. Det behövs ingen hjälp utifrån med den saken.

Vad gäller Hat så är definitionen ganska luddig… det är till exempel ganska svårt att kritisera HBTQ-rörelsens agenda utan att man blir kallad hatare. Om Kuhnke får som hon vill så kommer det troligen snart att definieras som hat om man kritiserar journalister också.

Vad gäller hot så har vi aldrig hotat någon, har ingen avsikt att hota någon, och uppmanar våra lyssnare att inte hota någon oavsett hur korkad personen är. Människor rår inte för om de är korkade, även om man kanske kunde önska att de inte satte sig på maktpositioner i Sverige. Det svenska folket har dock oss själva att skylla: röstar vi fram stolpskott till maktpositioner får vi leva med att Sverige trampar gasen i botten mot en avgrund med ett gäng stolpskott vid rodret.

Vad är det då som har hänt?

Jo Mattias Ståhle wallraffade sig in som ”Johan Nord” på vår researchportal och var väldigt intresserad av att tjäna pengar på att ringa. Jag tyckte visserligen att bevekelsegrunderna för Johan Nords intresse var en aning tveksamma, men tänkte samtidigt att om han producerar bra samtal har det inte någon större betydelse av vilken anledning han vill jobba för Granskning Sverige. Jag hade gärna sett att vi hade sådana resurser att vi kunde heltids-anställa ringare, redigerare, och administratörer, och ser inga moraliska problem i detta. Hittills har det dock bara varit övertygade idealister, förutom Johan Nord, som visat intresse att jobba för oss.

Sedan gör Mattias Ståhle en intervju med mig där jag är osäker på om han förstod att jag spelade in eller inte. Vi hade en tidigare mailkonversation där han informerade mig om att hans chef inte tillät honom att delta i en inspelad diskussion, så som jag hade föreslagit i stället för en ”traditionell” intervju där enbart han frågar och enbart jag svarar. Jag ringde Ståhle för att fråga vilken chef det var som förbjöd honom att tala med mig, och då började Ståhle att ställa sina frågor trots sin chef Eva Burmans samtalsförbud (samtalet finns här). Antingen är Ståhle korkad, eller så gör han inte som chefen säger. Vi får väl hoppas att han får behålla sitt jobb trots sina svårigheter att följa instruktioner. Ståhle gjorde även en intervju med Johan.

Vad som sedan hänt är att Eskilstuna Kuriren publicerat en artikel med 45 fel som sedan lagt grunden för den mediecirkus som startat. De enda som faktiskt kontaktat oss för intervju är P1 vilket vi publicerar snarast. Alla andra medier har refererat till Ståhles artikel, eller intervjuat Ståhle om oss. Detta trots att det är ganska enkelt att kontakta oss, och vi gärna ställer upp på intervju. Det medges att de intervjuer vi ställer upp på hålls på lite annorlunda villkor än de som etablissemangets journalister är vana vid, och det framgår med all önskvärd tydlighet att resultatet blir en aning annorlunda när det inte är etablissemangets journalister som kontrollerar spelreglerna under en intervju.

Det har producerats ett 40-tal artiklar om oss, Aktuellt har haft ett inslag om oss, och vi nämns lite då och då i andra sammanhang som den högerpopulistiska trollfabriken som spelar med i Putin och Trumps högerpopulistiska propaganda. För mig är det självklart att man pratar med den man gör ett inslag om, men det verkar inte finnas med någon sådan regel i de pressetiska reglerna som etablissemangets journalister följer. Jag hade gärna varit med på länk mot diverse belackare, men det kommer troligen inte hända. Etablissemangets journalister är mycket bekvämare med att prata om oss, än att prata med oss. Vad är egentligen mest oetiskt? Att måla upp en bild av någon genom att  intervjua varandra om personen i fråga, eller att spela in personen man är nyfiken på utan att tala om att inspelning pågår. Vilken metod ger den bäst underbyggda bilden av personens åsikter och inställning?

Etablissemangsjournalisternas problem är att de under så lång tid levt i en miljö där vissa åsikter är förbjudna. De har byggt upp någon sorts låssasvärld där de vägrar ta in de problem stolpskotten i Sveriges ledning skapat för Sverige. Om ens inställning aldrig ifrågasätts, utan det räcker med att som en papegoja upprepa pk-flockens fraser om ”Allas lika värde”, ”det öppna toleranta och inkluderande samhället”, ”vi måste vara uppmärksamma på de mörka krafterna i samhället” etc. för att föra en pseudo-intellektuell diskussion, då blir det säkert i det närmaste traumatiskt när man ställs inför de frågor Granskning Sverige skulle vilja ha svar på. Det är inte vår avsikt att hota, hata, eller trakassera.

Vi önskar faktiskt bara få svar på våra frågor, och eventuellt sätta igång en tankeprocess bland stolpskotten som styr Sverige för tillfället.

Önska kan man ju alltid göra.

 

Eskilstunakurirens “granskning” av GS

Esklstunakuriren och dess journalist Mathias Ståhle har bestämt sig för att granska Granskning Sveriga. Mathias Ståhle är väldigt fixerad vid GS medarbetares identiteter. Mathias Ståhle har uppgivit falsk identitet och falska intentioner och på så sätt fått tillgång till Granskning Sveriges interna researchportal. Efter att olovligen snokat omkring i vår portal har han ringt uppp oss för att “ställa oss mot väggen” angående bland annat “pressetik”. Jag (Erik) har inte hållit mig undan utan omedelbart svarat att jag ringer direkt för en intervju om Ståhle vill. Efter samtal med sina chefer avböjde dock Ståhle intervju med hänvisning till att “de känner till Granskning Sveriges arbetsmetoder”. Jag avböjde då intervju på Ståhles premisser då vi känner till gammalmedias arbetsmetoder. Trots detta utvecklade sig Eriks samtal till Ståhle till en intervju trots att Eriks initiella avsikt bara var att få veta vem som förbjudit Ståhle att samtal med Erik. Här är mailkonversationen som ledde upp till samtalet mellan Erik och Mathias Ståhle:

Hej Erik,

jag heter Mathias Ståhle och arbetar som reporter på tidningen Eskilstuna-Kuriren. Jag undrar om jag får intervjua dig som medarbetare på Granskning Sverige. Jag har lyssnat på den intervju som gjordes med dig i podden “Radio Regeringen” och har förstått att du helst inte vill berätta vem du är, men att du ändå kunde tänka dig att ställa upp på en intervju.

Det är också där någonstans mina frågor till dig skulle börja, om du vill ställa upp.

Varför är det så viktigt för dig att vara anonym när du intervjuar människor som ska framträda med sina namn i Granskning Sveriges reportage?

Varför instruerar ni era egna ringare att de ska använda anonyma namn och utge sig för att vara nyfikna privatpersoner när de i själva verket ringer för att spela in en intervju som ska publiceras för tusentals lyssnare?

Därutöver skulle jag vilja ha svar på några frågor av mer allmän karaktär: Hur många inspelningar har du själv bidragit med? Hur många är ni som arbetar med Granskning Sverige? Hur mycket planerar ni inför varje inslag, osv.

Jag nöjer mig så för tillfället, och hoppas att du svarar mig på detta mejl, så kan vi fortsätta därifrån.

Med vänliga hälsningar

Mathias Ståhle

Reporter


Hej Mathias,
Jag ställer upp på intervju.

Säg vart jag skall ringa så ringer jag.

Även jag skall ställa frågor i så fall. Jag kräver inte någon millimeterrättvisa vad gäller frågor då det s.a.s är din intervju, men jag vill att du svarar på de frågor som kanske följer för mig av de frågor du ställer till mig.

mvh,

Erik


I sådana fall kan vi väl göra intervjun per mejl? Då får du ju också en tydlig logg över vad vi sagt/inte sagt till varandra.

Med vänliga hälsningar

Mathias Ståhle

Reporter


Hej Mathias,
Vi tar det hellre på telefon. Det är liksom vår grej som du vet.

Vi skulle kunna ta ett gruppsamtal mellan dig, mig, och Johan så får du svar på det mesta angående Granskning Sverige.

mvh,

Erik


Din begäran om att få göra en ”motintervju” vid samma tillfälle är såpass ovanlig att jag frågade mina chefer om råd hur vi ska göra. Svaret blev att Eskilstuna-Kuriren tackar nej till att genomföra intervjun på det sätt du föreslår. Tidningen motiverar det ställningstagandet med vad som är känt sedan tidigare om era arbetsmetoder.

Jag gör ingen värdering av det beslutet. Som reporter på tidningen är mitt jobb att ställa frågor, inte att medverka i andra medier. Jag kan bara konstatera att många av frågorna jag vill ställa är riktade till dig personligen. Eskilstuna-Kuriren granskar just nu den nätmiljö där Granskning Sverige ingår. Eftersom några av dina intervjuer nämns i de texterna som kommer att publiceras bör du få möjlighet att ge din version innan tidningen publicerar något.

Jag ställer därför de viktigaste frågorna till dig skriftligt, så får du besvara dem om du vill.

1) Vem (om någon) har det övergripande ansvaret för innehållet som publiceras i Granskning Sveriges olika kanaler?

2) Har Granskning Sverige någon politisk linje och hur skulle du i så fall beskriva den?

3) Hur många är ni som arbetar kontinuerligt med Granskning Sverige? (Jag får intrycket att ni är ett halvdussin personer men rätta mig gärna om jag har fel)

4) Hur många av de som bidrar med ljudklipp till era kanaler har fått ersättning av Granskning Sverige och hur stora summor brukar det röra sig om? (Ungefärliga uppgifter räcker bra om du saknar exakta siffror/summor)

5) Är Granskning Sverige en del av Fria Tider? Om ja: Hur ser samarbetet mellan er ut?

6) Varför instruerar ni de som ska bli ringare att uppge att de är vanliga privatpersoner när de i själva verket ska arbeta för Granskning Sverige?

7) Varför klipper ni om de inspelade samtalen så hårt innan ni publicerar dem och varför lägger ni ibland in nedsättande beskrivningar om de personer ni talat med i ljudfilerna, utan att de som intervjuats får en chans att bemöta era påståenden?

8) Varför är det så viktigt för dig personligen som medarbetare på Granskning Sverige att förbli anonym? De människor som intervjuas i klippen presenteras ju med både namn och ibland även bild.

9) Vad heter du på riktigt och vem är du? (Tidningen har inte för avsikt att publicera ditt namn om du inte vill det själv, men vi vill gärna veta vem vi talat med).

10) Källor Eskilstuna-Kuriren talat med, som uppger sig veta vem du är, beskriver dig som en man i 35-årsåldern från Dalarna med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen. Är det en riktig beskrivning?

Med vänliga hälsningar

Mathias Ståhle

Reporter


Hej Mathias,
Vad synd att ni inte vill samtala. Man skulle nästan kunna tro att ni driver en agenda.

Jag kan bara konstatera att ni föredrar att sprida fejknyheter i stället för att samtal med den ni sprider fejknyheter om.

mvh,
Erik
Jag kan förresten för övrigt säga att jag inte ställer upp på era premisser och motiverar det ställningstagandet med vad som är känt sedan tidigare om era arbetsmetoder.


Efter denna konversation ringde Erik upp och Ståhle verkade inte förstå att han blev inspelad trots att Erik i mailkonversationen upplyst om att det är så vi jobbar. https://www.youtube.com/watch?v=O63gnqVqy24

Mail Erik skickat efter publiceringen av Telefonintervjun med Ståhle:

Hej Mathias,

Nu ligger vårat samtal ute på min kanal och på vår Facebook.
https://www.youtube.com/watch?v=O63gnqVqy24

Jag har några kompletterande frågor som jag skulle vilja diskutera med dig.

Den största frågan är hur de pressetiska reglerna fungerar angående din metod att få tillgång till vår researchportal?

Är det etiskt försvarbart att ljuga om sin identitet och intentioner för att komma över konfidentiell information, men klandervärt att uppge att man är en nyfiken medborgare för att få veta vad en person tycker i olika frågor?

Sedan undrar jag om du någon gång skrivit om sexualbrott där förövaren har kopplingar till den muslimska rörelsen i Sverige, på samma sätt som du kopplar vissa brott till den så kallat högerextrema rörelsen i Sverige?

Kan jag ringa någon gång i nästa vecka?

mvh,

Erik